Verhalen

Het Hooge Heem is méér dan een plek om te wonen of te werken. In het woonzorgcentrum raken de levens van bewoners, medewerkers en vrijwilligers elkaar en zo vormen we samen een gemeenschap. Het zorgen voor een fijne dag voor de bewoners betekent direct ook een fijne dag voor jouzelf en je collega's. 

Frits Ridderbos

Tijdens de opleiding voor leraar merkte Frits dat hij het telkens weer uitleggen van stof aan toekomstige leerlingen lastig vond. “Steeds maar weer moeten schakelen v..

Lees verder
Mevrouw Wijbenga-Land

Sinds juli 2004 woont mevrouw Wijbenga in Het Hooge Heem. Zij heeft de verhuizing van het oude pand naar het huidige pand heel bewust meegemaakt. “In het oude pand wa..

Lees verder
Wendy Adu

Van Ghana naar Grootegast

Wendy is geboren in Ghana en op 6-jarige leeftijd vanuit Accra naar Grootegast gekomen, samen met haar grote broer. “Het onderwijs..

Lees verder
Willy Stroobosscher

Na het afronden van de huishoudschool wilde Willy graag de zorg in, maar daar is het niet van gekomen. “Bij ons in de buurt kwam een nieuwe supermarkt en daar hadden ..

Lees verder
Els de Beurs

Ik geniet van de nacht

Els de Beurs is onze oudste werknemer. Ze is 69 jaar en werkt 4 tot 6 nachten per maand op afdeling Zuid. “Op mijn 18e ben ik begonne..

Lees verder
Alyda Norbruis

Geboren knokker

“Samen met mijn zusje ben ik 3 maanden te vroeg geboren. Ik had een hersenbloeding bij de geboorte die leidde tot cerebrale parese (e..

Lees verder
Klaasje de Vries-Smit

Kleuters en muziek

Klaasje is de oudste van een gezin van 9 kinderen. “Mijn vader was bakker en ging langs de deuren om het brood uit te venten. Dat was nik..

Lees verder
Arnold Boekema

Techniek in beweging

Arnold is het kersverse lid van de Raad van Toezicht. Hij woont in Marum en we maken van de gelegenheid gebruik om hem op deze plek al..

Lees verder
Ina Delies

Hoe het begon
Nadat ik bijna 40 jaar geleden als stagiaire Verzorgingsassistent bij Vredewold in Leek startte, heeft mijn carrière zich snel ..

Lees verder
Meneer Piet Hamstra

Na de Kweekschool moest Piet eerst 2 jaar in militaire dienst, daarna kreeg hij een baan als onderwijzer in Wagenborgen. In die tijd moest je een huis hebben om te kunnen t..

Lees verder
Ciska Bos

In verbinding met mensen

“Vanaf mijn 16e heb ik al verkering met Koos. Ik leerde hem kennen in het jeugdhonk en we zijn nu dus al bijna 50 jaar s..

Lees verder
Arjen Kaptein

Smaak van vroeger

..
Lees verder