Familie en mantelzorg

Verhuizen naar een verpleeghuis is een grote gebeurtenis. Zowel voor de aanstaande nieuwe bewoner als voor de familie. Samen met familie, vrienden en andere naasten creëren we een fijne en vertrouwde woonomgeving. Daarover hebben we graag goed contact met elkaar.

Blijven doen wat je gewend bent

Als je partner, moeder of vader naar een verpleeghuis gaat, verandert er veel. Voor jouw familielid en ook voor jou als mantelzorger. Maar niet alles hoeft anders te worden. Je kunt allerlei dingen die je gewend bent samen te doen, gewoon blijven doen. Kom je op een vaste dag op bezoek? Ga je graag met elkaar wandelen of boodschappen doen op de markt? Regel je de administratie? Of ga je samen kleren kopen als dat nodig is? Blijf dit soort dingen vooral doen! Het voortzetten van zulke gewoontes geeft houvast. Bijna alles kan en mag. Als je twijfelt, kun je altijd even met ons overleggen.

Vertel ons wat jouw familielid prettig vindt

Jij kent jouw partner, moeder of vader het allerbeste. Wij kunnen met onze zorg en aandacht aansluiten bij wat hij of zij belangrijk of plezierig vindt. Vertel ons hoe hij of zij heeft geleefd en welke rol het geloof daarbij speelt. Zeker als hij of zij zelf dat soort dingen niet meer goed duidelijk kan maken. Samen zorgen we voor die fijne dag.

Mantelzorg

Bied je zorg en ondersteuning aan een familielid of partner? Dan ben je mantelzorger. Wij werken graag samen met jou als mantelzorger. Wij beseffen dat mantelzorg niet altijd eenvoudig is en belastend kan zijn. Wij willen graag voorkomen dat je overbelast raakt en kunnen je zo nodig ondersteunen. Neem contact met ons op wat wij kunnen doen of kijk eens op de website van de gemeente Westerkwartier.