HHH doet mee aan UNO UMCG

woensdag 10 april 2024

Zorgorganisatie Het Hooge Heem Grootegast toegetreden bij Universitair Netwerk Ouderenzorg UMCG (UNO-UMCG)
(zie ook dit LinkedInbericht)


In het bijzijn van Sytse Zuidema, hoogleraar Ouderengeneeskunde en Dementie en voorzitter UNO-UMCG, Katy van Hasselt, netwerkmanager UNO-UMCG, en verpleegkundig specialist Caress Winkel en kwaliteitsverpleegkundige Danielle Storteboom, beide werkzaam bij Het Hooge Heem, ondertekende directeur Klaas Lindeboom op 8 april officieel het lidmaatschapscontract. Klaas Lindeboom licht toe waarom:

“Door mee te doen aan onderzoeken leveren we een bijdrage aan de ontwikkeling van de gehele ouderenzorgsector. Kleinere organisaties werken anders dan grotere organisaties, en dat geeft een andere dimensie aan allerlei onderzoeken. Daarom is het goed dat een organisatie van onze omvang ook meedoet met het UNO-UMCG.

We leren van elkaar, hoeven het wiel niet op­nieuw uit te vinden en we zorgen voor een posi­tief imago. Voor iedereen individueel wordt het werken interessanter omdat je veel met ont­wikkeling bezig bent. Je wordt nieuwsgieriger en blijft meer vragen stellen. En, ik hoop natuurlijk dat er een gevoel van trots gaat ontstaan omdat we gezamenlijk bijdragen aan de toekomst van de ouderenzorg.”

Met het toetreden van Het Hooge Heem Grootegast bestaat het samenwerkingsverband Universitair Netwerk Ouderenzorg UMCG (UNO-UMCG) uit twintig innovatieve ouderenzorgorganisaties in Noord- en Oost-Nederland én het UMCG.