Beweeglessen uitgebreid

6-6-2018

Het Hooge Heem op locatie

Woonzorgcentrum Het Hooge Heem heeft haar beweegarrangement voor senioren uitgebreid naar de senioren die wonen in de flat Parkzicht. Een groep van 15 mensen heeft de afgelopen 6 weken met veel enthousiasme gebruik gemaakt van de mooie combinatie van ontmoeten en bewegen, zoals dit sinds 2015 al in Het Hooge Heem wordt georganiseerd. Anny Ploeg tekent voor de sportieve leiding en Rob Dolislager verzorgt de maaltijd op locatie.

Mooie combinatie

Anny Ploeg: “Elke woensdag komt in Het Hooge Heem (en nu dan ook in Parkzicht) een groep senioren bij elkaar waarvoor een sportles in een sporthal net even iets te ver gegrepen is. De beweeglessen worden op of rond een stoel gegeven, zodat de deelnemers niet een hele les staand of lopend hoeven volhouden. We beginnen met een dansje, zodat zowel lichaam en geest direct aan het werk gezet worden. Vervolgens bewegen we een klein uurtje, dan drinken we samen koffie en eventueel wordt er gezamenlijk gebruik gemaakt van een heerlijke maaltijd. Bewegen en sociaal contact, twee vliegen in één klap.”

Bij voldoende belangstelling begint de nieuwe serie beweeglessen medio september. Wie meer wil weten of zich op wil geven, kan contact opnemen met Anny Ploeg in Het Hooge Heem 0594-695800 of via het e-mailadres moving55plus@hotmail.com.