Faciliteiten

Als een van de weinige woonzorghuizen heeft Het Hooge Heem vrijwel alle faciliteiten en voorzieningen onder het eigen dak. Van een kapsalon en eigen wasvoorziening tot en met de grote keuken en het daarbij horende restaurant. Ook bieden wij mondzorg en pedicurezorg aan huis. En hebben we dagbesteding en logeerfaciliteiten. Alle genoemde faciliteiten zijn zowel beschikbaar voor inwoners van het Woonzorgcentrum als voor de bewoners in de wijk. Soms overigens wel op indicatie. Vraag naar de mogelijkheden.

Tarievenlijst 2023

 

 

Keuken en restaurant

Woonzorgcentrum Het Hooge Heem heeft voor de eigen bewoners een professionele keuken van waaruit dagelijkse maaltijden kunnen worden gemaakt. In de huiskamers wordt dagelijks gekookt om de beleving van samen koken zovele mogelijk te benaderen. Maar er kan ook in het restaurant gegeten worden op de dinsdag- en donderdagavond. Verder kunnen verjaardagen of andere familiemomenten culinair gevierd worden in het restaurant. De folder met mogelijkheden vindt u hier (p1) en hier (p2).

Liever samen eten?

In het restaurant van Het Hooge Heem kunnen ouderen (eventueel met hun familie) samen lunchen en/of dineren. Ook mensen van buitenaf zijn welkom. Het restaurant is elke dag geopend van 12.00 tot 13.00 uur en op dinsdagavond en donderdagavond 17.00-18.30 uur. Dagelijks worden er gevarieerde maaltijden geserveerd, die à la carte kunnen worden besteld. 

 

Dagbesteding en welzijn

Met een gevarieerd aanbod op het gebied van ontspanning en ontmoeting biedt Het Hooge Heem u de mogelijkheid om deel te nemen aan diverse activiteiten. 

Deze activiteiten worden georganiseerd voor de bewoners van het woonzorgcentrum, maar ook mensen van buitenaf zijn hierbij welkom. Voor deze laatste groep zal een eigen bijdrage gevraagd worden. Hierover kunt u contact opnemen met het team Welzijn via welzijn@hethoogeheem.nl. Activiteiten zijn tot nader bericht geannuleerd. Wanneer we weer beginnen met centrale activiteiten, melden wij dit hier.

Professionele medewerkers zorgen samen met een grote en zeer enthousiaste groep vrijwilligers voor een afwisselend activiteitenprogramma. Voorbeelden van activiteiten zijn Bingo, Uitstapjes, Muziek, Beweging, Creatief, Wandelen, Geheugentraining, diverse jaarlijkse markten etc. 

Meer bewegen voor ouderen

Elke maandag komt in Het Hooge Heem een groep senioren bij elkaar waarvoor een sportles in een sporthal net even iets te ver gegrepen is. De beweeglessen worden op of rond een stoel gegeven, zodat de deelnemers niet een hele les staand of lopend hoeven volhouden. Er wordt begonnen met een dansje, zodat zowel lichaam en geest direct aan het werk gezet worden. Vervolgens wordt er een klein uurtje bewogen, dan drinken we samen koffie en eventueel wordt er gezamenlijk gebruik gemaakt van een heerlijke maaltijd. Bewegen en sociaal contact, twee vliegen in één klap.

Logeerfaciliteiten

Wij vinden het belangrijk dat de naaste familie (en andere betrokkenen) die dicht bij onze bewoners staan, de gelegenheid hebben om veel tijd door te brengen bij hun dierbaren. Daarom is er de mogelijkheid om te logeren in Het Hooge Heem. Daarnaast is het voor mantelzorgers af en toe fijn om even van hun zware taak ontheven te worden doordat het voor hun dierbare mogelijk is (mét en zonder WLZ indicatie) om tijdelijk in Het Hooge Heem te komen logeren. We beschikken over diverse logeerfaciliteiten.

Het Hooge Heem heeft een logeeraanbod voor verschillende doelgroepen.

  1. Voor mensen die al een WLZ-indicatie hebben, die nog niet terecht (willen) kunnen in een woonzorgcentrum en die zorg thuis ontvangen.
  2. Voor mensen die geen WLZ-indicatie hebben, maar die via de WMO een beroep kunnen doen op kortdurend verblijf.
  3. Voor naasten en andere betrokkenen bij de bewoner die in Het Hooge Heem woont is een logeermogelijkheid inclusief ontbijt en warme maaltijd (halfpension), zodat zij tijd dichtbij hun naaste kunnen doorbrengen. De kosten hiervoor kunt u vinden op de tarievenlijst bovenaan deze pagina.


Wasserette

Woonzorgcentrum Het Hooge Heem heeft een eigen wasserette. 

 

't Winkeltje

In 't Winkeltje kunnen ouderen hun dagelijkse boodschappen doen.


Kapsalon

Het Hooge Heem beschikt over een eigen kapsalon met de naam Kapsalon Het Hooge Heem. Om een afspraak te maken kunt u mailen naar kapper@hethoogeheem.nl of bellen naar 0594-695822. Een afspraak is zo gemaakt! Zie de flyer (2023) voor prijzen en mogelijkheden.

 

Mondzorg

Voor alle bewoners van Het Hooge Heem wordt een mondzorgplan gemaakt. Daarin wordt de inzet van een mondhygiëniste en een tandarts meegenomen. Of u nu uw eigen tandarts nog heeft of niet, een goede mondverzorging is heel belangrijk.

Pedicure

In Het Hooge Heem komt een pedicure aan huis. Iedereen kan een afspraak maken voor een pedicurebehandeling. Heeft u een medische indicatie (bijvoorbeeld diabetes of reuma) dan worden de kosten voor de pedicure door de verzekering of door Het Hooge Heem vergoed. Afhankelijk van de mate van zorg die is afgesproken.

 

 

Meer informatie?

Wilt u meer weten over bepaalde faciliteiten, informatie over logeerfaciliteiten of een vraag stellen? Kijk op de contactpagina voor alle rechtstreekse telefoonnummers of stuur een e-mail.