Faciliteiten

Als een van de weinige woonzorghuizen heeft Het Hooge Heem vrijwel alle faciliteiten en voorzieningen onder het eigen dak. Van een wellness ruimte en eigen wasvoorziening tot en met de grote keuken en het daarbij horende restaurant. Maar ook dienstverlening in de vorm van dagbesteding en logeerfaciliteiten. Alle genoemde faciliteiten zijn zowel beschikbaar voor inwoners van het Woonzorgcentrum als voor de bewoners in de wijk. 

Tarievenlijst 2020

 

 

Keuken en restaurant

Woonzorgcentrum Het Hooge Heem levert zgn. teruggekoelde verse maaltijden aan huis. Met behulp van de in bruikleen verstrekte MealButler kan op een moment naar keuze een heerlijke warme maaltijd gegeten worden. In de grote eigen keuken, uniek voor een woonzorgcentrum, worden alle maaltijden vers bereid. De flyer Uitbrengmaaltijden bevat gedetailleerde informatie.

Liever samen eten?

In het senioren restaurant van Het Hooge Heem kunnen ouderen samen dineren. Het restaurant is elke dag geopend van 12.00 tot 13.00 uur en op dinsdagavond en donderdagavond 17.00-18.30 uur. Dagelijks worden er gevarieerde maaltijden geserveerd, die à la carte kunnen worden besteld.

 

Dagbesteding en welzijn

Met een gevarieerd aanbod op het gebied van ontspanning en ontmoeting biedt Het Hooge Heem u de mogelijkheid om deel te nemen aan diverse activiteiten. 

Deze activiteiten worden georganiseerd voor de bewoners van het woonzorgcentrum, maar ook mensen van buitenaf zijn hierbij welkom. Voor deze laatste groep zal een eigen bijdrage gevraagd worden. Hierover kunt u contact opnemen met het team Welzijn via welzijn@hethoogeheem.nl. Activiteiten zijn tot nader bericht geannuleerd. Wanneer we weer beginnen met centrale activiteiten, melden wij dit hier.

Professionele medewerkers zorgen samen met een grote en zeer enthousiaste groep vrijwilligers voor een afwisselend activiteitenprogramma. Voorbeelden van activiteiten zijn Bingo, Uitstapjes, Muziek, Beweging, Creatief, Wandelen, Geheugentraining, diverse jaarlijkse markten etc. 

Meer bewegen voor ouderen

Elke woensdag komt in Het Hooge Heem een groep senioren bij elkaar waarvoor een sportles in een sporthal net even iets te ver gegrepen is. De beweeglessen worden op of rond een stoel gegeven, zodat de deelnemers niet een hele les staand of lopend hoeven volhouden. Er wordt begonnen met een dansje, zodat zowel lichaam en geest direct aan het werk gezet worden. Vervolgens wordt er een klein uurtje bewogen, dan drinken we samen koffie en eventueel wordt er gezamenlijk gebruik gemaakt van een heerlijke maaltijd. Bewegen en sociaal contact, twee vliegen in één klap.

Deze beweeglessen zijn ook georganiseerd voor een vijftiental bewoners in de wijk (flat Parkzicht). 

 

Logeerfaciliteiten

Wij vinden het belangrijk dat de naaste familie (en andere betrokkenen) die dicht bij onze bewoners staan, de gelegenheid hebben om veel tijd door te brengen bij hun dierbaren. Daarom is er de mogelijkheid om te logeren in Het Hooge Heem. Daarnaast is het voor mantelzorgers af en toe fijn om even van hun zware taak ontheven te worden doordat het voor hun dierbare mogelijk is (mét en zonder WLZ indicatie) om tijdelijk in Het Hooge Heem te komen logeren. We beschikken over diverse logeerfaciliteiten.

Het Hooge Heem heeft een logeeraanbod voor verschillende doelgroepen.

  1. Voor mensen die al een WLZ-indicatie hebben, die nog niet terecht (willen) kunnen in een woonzorgcentrum en die zorg thuis ontvangen.
  2. Voor mensen die geen WLZ-indicatie hebben, maar die via de WMO een beroep kunnen doen op kortdurend verblijf.
  3. Voor naasten en andere betrokkenen bij de bewoner die in Het Hooge Heem woont is een logeermogelijkheid inclusief ontbijt en warme maaltijd (halfpension), zodat zij tijd dichtbij hun naaste kunnen doorbrengen. De kosten hiervoor kunt u vinden op de tarievenlijst bovenaan deze pagina.


Wasserette

Woonzorgcentrum Het Hooge Heem heeft een eigen wasserette. 

 Wellness 

Het Hooge Heem heeft de beschikking over een moderne wellnessruimte.


Kapsalon

Kapsalon Henriëtte is op dinsdag en donderdag geopend voor alle kapsalonbehandelingen. 

 


't Winkeltje

In 't Winkeltje kunnen ouderen hun dagelijkse boodschappen doen.

 

Meer informatie?

Wilt u meer weten over bepaalde faciliteiten, informatie over logeerfaciliteiten of een vraag stellen? Bel ons dan gerust op 0594-695800 of stuur ons een bericht.